به منظور بسط و گسترش فرهنگ پژوهش و بهبود و توسعه تحقیقات کاربردی زیست محیطی، مرکز تحقیقات بهداشت محیط در سال 1379، با موافقت اصولی وزارت مطبوع رسماً شروع به کار نمود ولیکن به منظور توجه ویژه به همه ابعاد سلامت و درگیر نمودن همه تخصصهای مرتبط با بخش سلامت با پیشنهاد دانشکده بهداشت و موافقت تحقیقات و فناوری اطلاعات دانشگاه، مرکز تحقیقات بهداشت محیط از تاریخ 1388/6/8به مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، با موافقت مقام عالی وزارت تغییر عنوان یافت.
مرکز تحقیقات علوم بهداشتی بعد از تغییر نام از مهندسی بهداشت محیط رسماً در دانشکده بهداشت شروع به کار نمود. و در تاریخ 1392/2/23 با تغییر نام مرکز تحقیقات علوم بهداشتی به علوم بهداشتی با گرایش اعتیاد، زیر مجموعه پژوهشکده اعتیاد، موافقت گردید. و در تاریخ 1401/3/22 به مرکز تحقیقات علوم بهداشتی تغییر نام یافت.
ماموریت
مرکز تحقیقات علوم بهداشتی وابسته به معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران همراستا با سیاست های کلان حوزه سلامت کشور و دانشگاه علوم پزشکی مازندران و با برخورداری از اعضای هیات علمی توانمند، علمی و متعهد و کارشناسان مجرب و با بهره گیری از فنآوری اطلاعات و تکنولوژی مناسب و به کارگیری شیوه های نوین ارائه خدمات، بر آن است جهت ارتقاء سطح سلامت جامعه و فراهم آوردن زمینهای برای بهبود عملکرد نظام سلامت از طریق انجام پژوهشهای کاربردی، آموزش دانشجویان پژوهش محور در رشته های مختلف علوم بهداشتی، برگزاری دوره های آموزشی و ارائه خدمات تخصصی در حوزه های مختلف سلامت با همکاری و هماهنگی سازمانهای مرتبط ملی و بین المللی حوزه سلامت، سیاستگزاران نظام سلامت و حوزه های وابسته و پژوهشگران علوم مرتبط فعالیت نمایید. همچنین این مرکز در نظر دارد با انجام پژوهش های کمی و کیفی متمرکز بر عوامل اجتماعی موثر بر سلامت با هدف ارتقای سلامت جامعه و تولید دانش مورد نیاز استان با توجه به نیازهای جامعه و با تکیه بر پژوهشگران و کارکنان علاقه مند به فعالیت در این حوزه به اهداف آموزشی، پژوهشی و بهداشتی نایل آیید.
چشم انداز
مرکز تحقیقات علوم بهداشتی قصد دارد طی 5 سال آینده در زمره 3 مرکز تحقیقاتی برتر و پیشرو کشور در زمینۀ فعالیت خود باشد و بتواند برای ساماندهی علوم بهداشتی در استان مازندران نقشی محوری ایفا نماید. برای نزدیک کردن این دورنما به واقعیت، این مرکز ارتباط خود را با سایر مراکز تحقیقاتی گسترش خواهد داد و تلاش خواهد نمود تا زیرساخت های لازم برای تبدیل شدن به پژوهشکده علوم بهداشتی در آن فراهم گردد.
ارزش ها
ارزش های مرکز تحقیقات به عنوان یك نیاز و فرهنگ، رفتار و یك باور و اعتقاد برای ما محترم و خود عاملی برای موفقیت مرکز و تحقق رسالت و دورنمای آن می باشد. ارزشهای این مرکز عبارتند از:
- رعایت اصول اخلاقی و حفظ ارزش های متعالی اسلامی
- پایش مستمر فعالیت ها در راستای ارتقاء کیفیت
- رعایت اخلاق در پژوهش و پاس داشت مالکیت معنوی
- تعهد و وجدان کاری و رعایت حقوق و کرامت انسانی
- ارج نهادن بر همکاریهای تیمی و مشارکت فعال با سایر حوزه ها بر پایه اعتماد، احترام و کارگروهی
- توجه به نقش سازمان های درون بخشی و برون بخشی در تحقیقات سلامت و ارائه خدمات با کیفیت
- حفظ کرامت و جایگاه اعضای هیات علمی، دانشجویان و همکاران
- توجه به نقش مردم به عنوان مهمترین ذی نفع تحقیقات سلامت
- اولویت قرار دادن بیماری های بومی منطقه در راستای حل مشکلات مردم استان مازندران
سیاستهای برنامه راهبردی مرکز تحقیقات علوم بهداشتی
سیاست اول: ارتقاء کمی و کیفی تولید علم و فناوری
شامل چهار هدف راهبردی: توسعه زیرساختهای تحقیقاتی مرکز، بهبود کمی و کیفی مقالات،توسعه پژوهشهای کاربردی و پاسخگو، بهبود و توسعه کمی و کیفی فناوری، 17 هدف اختصاصی و 39 استراتژی می باشد.
سیاست دوم: حضور عزتمند در عرصه های بین المللی
شامل دو هدف راهبردی: ارتقاء ظرفیت بین المللی سازی و تقویت روابط پژوهشی بین المللی، 7هدف اختصاصی، 13 استراتژی