Skip to content

ترجمان دانش

معرفی واحد ترجمان دانش

ترجمان دانش فرایندی پویا شامل تولید، انتشار، تبادل و کاربرد دانش است. در این فرایند یافته‌های پژوهش‌های زیست پزشکی، با شیوه‌هایی جدید و فراتر از انتشار و ارائه مقاله‌های علمی، برای بهبود و ارتقای سلامت جامعه به کار می رود. ترجمان دانش با انتقال نتایج پژوهش ها به محل استفاده‌ی واقعی آن‌ها و با ایجاد ارتباط میان پژوهشگران و مصرف‌کنندگان پژوهش‌ها به ارائه محصولات و خدمات سلامت موثرتر و تقویت نظام‌های پژوهشی می‌انجامد. واحد ترجمان دانش درمعاونت تحقیقات وفناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران- در راستای کمک به انتقال دانش حاصل  از طرح‌های تحقیقاتی به کاربران واقعی آن در جامعه- در زمینه اطلاع‌رسانی، آموزش و هماهنگی و پیگیری تهیه محصولات ترجمان دانش منتج از طرح‌های تحقیقاتی به شرح ذیل، فعالیت و نظارت دارد:

اخبار پژوهشی در پایگاه انتشار نتایج پژوهش‌های سلامت کشور 

این پایگاه بستری برای مدیریت دانش و کاربردی نمودن پژوهش‌های سلامت کشور و ابزاری برای تعامل محققان کشور در حوزه علوم پزشکی با آحاد جامعه هست. اخبار پژوهشی این پایگاه بر اساس نتایج استخراج شده از یافته‌های پژوهش‌های انجام شده و پایان‌یافته می‌باشد.

نشست‌های خبری پژوهشی  

نشست‌های خبری پژوهشی با حضور مجریان طرح‌های تحقیقاتی و اصحاب رسانه‌های چاپی و الکترونیک و نیز دعوت از اعضای هیات علمی و دانشجویان حیطه تخصصی، با هدف افزایش آگاهی مدیران، متخصصین و مردم نسبت به نتایج حاصل از تحقیقات حوزه سلامت برگزار می‌شوند.

گزارش خبری اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی کووید-19 - خانم دکتر مریم خزائی‌پول

پایش، پیشگیری و کنترل پشه‌های آئدس مهاجم و بیماری‌های منتقله- یک ضرورت ملی-دکتر سید حسن نیکوکار

پادکست

رفتارهای پیشگیرانه از کووید-19   خانم دکتر مریم خزایئ پول 

 

خلاصه سیاستی 

خلاصه سیاستی (Policy Brief) ابزاری در راستای برقراری ارتباط بین شواهد علمی و سیاستگذاری می‌باشد. در یک خلاصه سیاستی سلامت اطلاعاتی واقعی، دقیق و خلاصه شده به سیاستگذاران سلامت و یا سیاستمداران و مدیران دولتی ارائه شده و به آنها کمک می‌کند تا به موقع از یک مشکل سلامت آگاه شده، فوریت مشکل را درك نموده و اقدامات جایگزین را با توجه به توصیه‌های سیاستی مبتنی بر شواهد به کارگیرند. واحد ترجمان دانش د.ع.پ مازندران اقدام به تدوین «راهنمای نگارش مقاله خلاصه سیاستی» و ارائه آن به دفاتر مجلات و مراکز  تحقیقاتی تحت پوشش دانشگاه نموده است.

مقالات خلاصه سیاستی منتشر شده توسط اعضای مرکز:

1. جایگاه مطالعات رشته ای در علوم پزشکی ونظام سلامت ایران، کجا هستیم و به کجا خواهیم رفت؟ دکتر مریم خزایی پول (مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران)

2. سیاست های پیشگیری و کنترل ناقلین بیماری دنگی (آئدس اجیپتی و آلبوپیکتوس) در ایران دکتر حسن نیکوکار، دکتر احمد علی عنایتی،دکتر محمود فاضلی دینان (مجله علوم بهداشتی ایران)

رسانه‌های پژوهشی 

این رسانه‌ها اعم از پوستر، پمفلت، تیزر، پادکست و فیلم در راستای تحقق فرایندهای انتقال و ترجمان دانش و بر اساس یافته‌های منتج از طرح‌های تحقیقاتی پایان‌یافته تهیه شده و برای مخاطبین هدف بر حسب مورد شامل عموم مردم، بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و .... ارائه می‌‌گردد.

راهکارهای طبابت بالینی «گایدلاین‌»

گایدلاین‌ها ابزاری برای تبدیل شواهد علمی موجود به پیشنهادات عملی جهت راهنمایی و کمک به ارائه‌دهندگان خدمات تشخیصی و درمانی برای تصمیم‌گیری‌های بالینی هستند. واحد ترجمان دانش د.ع.پ . مازندران با ارسال نامه به مراکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی، در زمینه تدوین راهنماهای بالینی و دیگر محصولات دانشی توسط گروه‌های آموزشی/ بالینی طبق دستورالعمل‌های « دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت »، زیر مجموعه‌ای از معاونت درمان وزارت بهداشت، اطلاع‌رسانی می‌نماید.

گایدلاین‌های WHO با مشارکت آقای دکتر احمدعلی عنایتی